AO3 News

Post Header

Începând cu data de 3 mai, OTW (Organizația pentru Lucrări Transformative) - organizația non-profit ce gestionează Archive of Our Own – AO3 (Arhiva Noastră), Fanlore și alte proiecte - se confruntă cu atacuri malițioase asupra organizației și a voluntarilor săi. Dorim să vă oferim câteva informații despre ceea ce se întâmplă, ce facem pentru a gestiona situația și cum aceste lucruri pot afecta timpul nostru de răspuns la solicitărilele voastre, cât și volumul de muncă pe care îl depunem momentan. Mai presus de toate, trebuie să apelăm la răbdarea voastră în această perioadă complicată pentru noi.

Un agresor necunoscut le-a trimis voluntarilor noștri e-mailuri de amenințare conținând materiale ilegale care includ abuz sexual asupra copiilor (CSAM). Am depus deja sesizări referitor la acest lucru către mai multe organe de drept.

Aceste atacuri nu au afectat conturile de utilizatori AO3, conturile altor proiecte ale OTW sau datele donatorilor OTW. În acest moment, nu suspectăm expunerea conturilor de e-mail sau a altor date personale de utilizator asociate cu AO3, sau celelalte proiecte ale noastre către alte persoane rău intenționate.

Am sesizat deja organele de drept și am solicitat consultanță juridică pentru a decide cum să procedăm mai departe. Prioritățile noastre în acest moment sunt protejarea voluntarilor noștri și salvgardarea investigației. Din această cauză, pentru a ne proteja voluntarii de alte amenințări, am blocat mai multe unelte interne pe care le folosim pentru a ne desfășura munca.

Prin urmare, schimbările și anunțurile planificate pentru următoarele săptămâni vor fi cel mai probabil decalate. Puteți să vă așteptați la întârzieri în răspunsurile tuturor echipelor OTW. Țineți cont de următoarele:

  • Modificările la fandom-urile Dream SMP planificate pentru organizatorii de tag-uri vor fi decalate. În următoarea perioadă nu va fi posibilă organizarea de tag-uri noi.
  • Răspunsurile echipelor Suport Tehnic, Open Doors (Uși Deschise) și Politici & Abuz ale AO3 vor dura cel mai probabil mai mult decât de obicei. Același lucru este valabil pentru echipele Fanlore.
  • Pot apărea întârzieri la răspunsurile pentru solicitările trimise către echipa OTW Legal, inclusiv referitoare solicitări de eliminare conform Digital Millennium Copyright Act.
  • Pot apărea întârzieri la primirea cadourilor pentru donații OTTW.
  • Recrutarea pentru OTW este suspendată pentru o perioadă nedeterminată.
  • Programul de postări OTW pe rețelele de socializare va fi redus pe majoritatea platformelor.

Nu a avut loc nicio schimbare pentru următoarele:

  • Programul pentru Alegerile OTW va rămâne neschimbat.
  • Invitațiile pentru AO3 pentru noi utilizatori sunt trimise în regim normal.

Vă rugăm să aveți răbdare cu noi în următoarea perioadă. Facem tot ce putem să continuăm desfășurarea proiectelor noastre cât mai bine posibil, protejându-ne în același timp voluntarii - fără de care niciunul dintre aceste proiecte nu ar exista. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru sprijinul acordat.

(O notă de final: am dezactivat temporar comentariile la toate postările de știri din motive de securitate. Dacă doriți să ne contactați, vă rugăm să folosiți formularul de Suport Tehnic și feedback form, dar țineți cont de faptul că răspunsul va fi cel mai probabil întârziat.)


OTW este o organizație non-profit, părinte al mai multor proiecte, precum AO3, Fanlore, Open Doors (Uși Deschise), TWC și Asistență Legală OTW. Suntem o organizație condusă de fani, susținută în întregime prin donații, al cărei personal este alcătuit din voluntari. Aflați mai multe despre noi pe site-ul OTW. Pentru mai multe informații despre echipa noastră de traducători voluntari, care au tradus această postare, accesați pagina de Traduceri.