AO3 News

Post Header

Published:
2022-04-16 17:02:15 UTC
Original:
WWFSML is Moving to the AO3
Tags:

Spotlight on Open Doors

WWFSML, o arhivă slash de fanfiction de wrestling profesionist va fi importată pe Archive of Our Own – AO3 (Arhiva Noastră – AO3).

În această postare:

Explicație introductivă

WWFSML a fost o listă de e-mailuri închisă în 2020 odată cu încetarea Yahoo Groups. Moderatoarea, Missy, a contactat Open Doors (Uși Deschise) pentru a păstra fanfictionul postat pe grup.

Scopul Online Archive Rescue Project (Proiectului de Salvare a Arhivelor Online) al Open Doors constă în a-i ajuta pe moderatori și moderatoare să încorporeze lucrările fanilor de pe aceste arhive pe AO3. Uși Deschise lucrează împreună cu moderatorii/ moderatoarele pentru a le importa arhivele atunci când acestora le lipsesc fondurile, timpul sau alte resurse pentru a continua menținerea independentă a arhivelor lor. Este extrem de important pentru Comitetul Uși Deschise să lucrăm în colaborare cu moderatorii/ moderatoarele care doresc să-și importe arhivele și să-i credităm în totalitate pe creatori/ creatoare, oferindu-le cât mai mult control posibil asupra lucrărilor lor. Uși Deschise va lucra alături de Missy pentru a importa WWFSML într-o colecție separată și ușor de căutat pe AO3.

Vom începe importarea lucrărilor de pe WWFSML pe AO3 după aprilie.

Ce înseamnă acest lucru pentru creatorii/ creatoarele care au avut lucrări postate pe WWFSML?

Vom trimite o notificare despre importare la adresele de e-mail pe care le avem pentru fiecare creator/ creatoare. Vom face tot posibilul să verificăm dacă există copii ale fiecărei lucrări înainte de importare. Dacă găsim deja o copie pe AO3, în loc să o importăm, o vom invita în colecție. Toate lucrările importate în numele creatorului/ creatoarei vor include numele său în secțiunea dedicată numirii autorului/ autoarei sau în rezumatul lucrării.

Toate lucrările importate vor putea fi vizualizate numai de către utilizatorii logați ai AO3. Odată ce îți revendici lucrările, le poți face vizibile publicului dacă dorești. După 30 de zile, toate lucrările importate care nu au fost revendicate vor fi făcute vizibile tuturor vizitatorilor.

Te rugăm să contactezi Uși Deschise cu pseudonimul/ pseudonimele și adresa/ adresele tale de e-mail folosite pe WWFSML dacă:

  1. Vrei să-ți importăm lucrările, dar trebuie să-ți trimitem notificarea la o adresă de e-mail diferită de cea pe care ai folosit-o pe arhiva originală.
  2. Ai deja un cont AO3 și ți-ai importat singur/ă lucrările.
  3. Dorești să-ți imporți lucrările singur/ă (inclusiv dacă nu ai încă un cont AO3).
  4. NU dorești ca lucrările tale să fie mutate pe AO3.
  5. Dorești să-ți conservăm lucrările pe AO3, dar dorești ca numele tău să fie înlăturat.
  6. Ai orice altă nelămurire cu care noi te putem ajuta.

Te rugăm să incluzi numele arhivei în căsuța destinată subiectului e-mail-ului tău. Dacă nu mai ai acces la contul de e-mail asociat cu contul tău de pe WWFSML te rugăm să contactezi Uși Deschise și noi te vom ajuta. (Dacă ai postat lucrările altundeva sau dacă ai un mod ușor de a verifica că îți aparțin, minunat; dacă nu, vom lucra împreună cu moderatoarea WWFSML pentru a-ți confirma revendicările.)

Te rugăm să folosești Website-ul Uși Deschise pentru instrucțiuni pentru

Dacă încă mai ai întrebări...

Dacă mai ai întrebări, vizitează Întrebări Frecvente despre Uși Deschise, sau contactează comitetul Uși Deschise.

Ne-am bucura și dacă fanii/ fanele ne-ar ajuta să conservăm povestea WWFSML pe Fanlore. Nu te îngrijora dacă nu ai mai editat niciodată pe wiki! Verifică portalul noului vizitator, sau cere sfaturi de la Grădinarii Fanlore.

Suntem bucuroși să ajutăm la conservarea WWFSML!

- Echipa Uși Deschise si Missy


OTW este o organizație non-profit, părinte al mai multor proiecte, precum AO3, Fanlore, Open Doors (Uși Deschise), TWC și Asistență Legală OTW. Suntem o organizație condusă de fani, susținută în întregime prin donații, al cărei personal este alcătuit din voluntari. Aflați mai multe despre noi pe site-ul OTW. Pentru mai multe informații despre echipa noastră de traducători voluntari, care au tradus această postare, accesați pagina de Traduceri.